Чим ближче до зими заготовлений опариш, тим довше він зберігається й з ним менше турбот. Тому до цієї справи приступати треба восени, у теплу погоду.
У магазині або на базарі закупити дві-три рибини вагою по 300-600 м кожна, обов'язково з головами. Риб витримувати в теплому місці протягом двох-трьох днів, загорнених у що-небудь (щоб не просохнули зябра). Потім винести риб до місця, де є в достатку сині мухи, підняти зяброві кришки й вставити сірники, щоб зябра були доступні мухам. Зробити навколо риб загородь (з каменів і т.п.), щоб їх не потягли кішки; собаки й залишити на 3-4 дня (у похмуру погоду- на 5-6 днів). Як правило, до цього часу в зябрах риби розвиваються личинки величиною 3-4 мм. Тепер кожну рибину загорнути в 5-6 шарів звичайного газетного паперу, не занадто щільно, але й без щілин, через які опарыш міг би вільно виповзти. Згортки ці треба залишити на місці ще на 3-5 днів (залежно від величини личинок і температури повітря). Поступово личинки залишають рибу й збираються між паперовими аркушами.
Досить акуратно розгорнути папір, щоб виявити на ній зовсім чистих опарышей, позбавлених гострого неприємного заходу. У верхніх шарах паперу звичайно скапливаются більші личинки, але в невеликій кількості. Основна маса їх зосереджує в середніх шарах. Відібраних личинок зсипати в скляний посуд (бутылочку) обов'язково з темними, досить товстими стінками й широким горлечком, потім пересипати піском, ошурками. Співвідношення приблизно таке: опарышей - 40%, заповнювача - весь обсяг, що залишився. Удома посуд з опарышем щільно закрити кришкою без яких-небудь отворів і обернути папером або шматком матерії.
Потім покласти в цілий поліетиленовий мішечок, що гарячими ножицями запаяти. Цей пакет на півгодини помістити в морозильну камеру, щоб знизити температуру опарыша до мінусової, після чого загорнути у вату або інший подібний матеріал і помістити в прохолодне місце, наприклад, у затемнений куточок на балконі. Все це робиться для того, щоб загальмувати життєві процеси в личинок.
При такому способі зберіганні опарыш може добре переносити морози до -30°С. Для повернення замерзлого опарыша до життя потрібно дотримувати одна важлива умова: у жодному разі не вносити його відразу в тепле приміщення, тому що після цього він швидко гине. Потрібно відтавати його поступово й тоді відхід буде досить незначним.
Напередодні риболовлі дістаєте посудину з личинками й відсипаєте потрібну кількість у маленьку бутылочку. Відправляючись на водойму, кладете бутылочку з личинками в кишеню, де опарыш поступово оживає.
Однак варто знати: не використаних на риболовлі личинок не можна змішувати із замороженими: вони можуть загинути й зіпсувати весь запас.
Джерело
У магазині або на базарі закупити дві-три рибини вагою по 300-600 м кожна, обов'язково з головами. Риб витримувати в теплому місці протягом двох-трьох днів, загорнених у що-небудь (щоб не просохнули зябра). Потім винести риб до місця, де є в достатку сині мухи, підняти зяброві кришки й вставити сірники, щоб зябра були доступні мухам. Зробити навколо риб загородь (з каменів і т.п.), щоб їх не потягли кішки; собаки й залишити на 3-4 дня (у похмуру погоду- на 5-6 днів). Як правило, до цього часу в зябрах риби розвиваються личинки величиною 3-4 мм. Тепер кожну рибину загорнути в 5-6 шарів звичайного газетного паперу, не занадто щільно, але й без щілин, через які опарыш міг би вільно виповзти. Згортки ці треба залишити на місці ще на 3-5 днів (залежно від величини личинок і температури повітря). Поступово личинки залишають рибу й збираються між паперовими аркушами.
Досить акуратно розгорнути папір, щоб виявити на ній зовсім чистих опарышей, позбавлених гострого неприємного заходу. У верхніх шарах паперу звичайно скапливаются більші личинки, але в невеликій кількості. Основна маса їх зосереджує в середніх шарах. Відібраних личинок зсипати в скляний посуд (бутылочку) обов'язково з темними, досить товстими стінками й широким горлечком, потім пересипати піском, ошурками. Співвідношення приблизно таке: опарышей - 40%, заповнювача - весь обсяг, що залишився. Удома посуд з опарышем щільно закрити кришкою без яких-небудь отворів і обернути папером або шматком матерії.
Потім покласти в цілий поліетиленовий мішечок, що гарячими ножицями запаяти. Цей пакет на півгодини помістити в морозильну камеру, щоб знизити температуру опарыша до мінусової, після чого загорнути у вату або інший подібний матеріал і помістити в прохолодне місце, наприклад, у затемнений куточок на балконі. Все це робиться для того, щоб загальмувати життєві процеси в личинок.
При такому способі зберіганні опарыш може добре переносити морози до -30°С. Для повернення замерзлого опарыша до життя потрібно дотримувати одна важлива умова: у жодному разі не вносити його відразу в тепле приміщення, тому що після цього він швидко гине. Потрібно відтавати його поступово й тоді відхід буде досить незначним.
Напередодні риболовлі дістаєте посудину з личинками й відсипаєте потрібну кількість у маленьку бутылочку. Відправляючись на водойму, кладете бутылочку з личинками в кишеню, де опарыш поступово оживає.
Однак варто знати: не використаних на риболовлі личинок не можна змішувати із замороженими: вони можуть загинути й зіпсувати весь запас.
Джерело
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Рибалка.Ua, Реєстрація підприємств, Ігор БЕРКУТ «Велика УКРАЇНА», Каталог, Як економити, Волосы. Прически. Стрижки, Не От Мира Сего, История корабля, Розробка сайтів, КОФЕ. КАВА, Луцьк Православний, Обращение, Лекарственные растения, Гринізація, Ships history, Angler For Ever, Peter And The Wolf, Oscar's Starry Night, СМС, КОЛИ НЕ КОЛИ
Немає коментарів:
Дописати коментар