Рибалка-UA

Хороший сайт про справжню рибалку

Про рибальську юшку на Дніпрі. Рецепти юшки

Про рибальську юшку на Дніпрі. Рецепти юшки На Черкащині рибалки готують її зі свіжої риби та старого сала.

50-річні кияни Анатолій Дьогтяр та В’ячеслав Євфремов рибалять у Гідропарку. Як трапляється хороший улов, варять уху. Знають рецепт подвійної закарпатської юшки з великої та малої риби. Але найсмачнішою вважають ту, що варять на Черкащині рибалки Кременчуцького водосховища, — з голів та хвостів свіжої річкової риби і старого сала.

Анатолій Дьогтяр та В’ячеслав Євфремов зібралися в неділю зранку в Гідропарку навпроти ”Венеціанського мосту”. Надворі спека, тому чоловіки рибалять у плавках та світлих капелюхах. Але риба не клює.

— Це через атмосферний тиск. Але нічого, все одно уху зваримо, — каже один і піднімає два великі пакети з продуктами.

На галявині Анатолій Миколайович робить земляний мангал: сокирою видовбує у землі глибоку прямокутну ямку, по кутках устромляє залізні ”шпажки”, а крізь них пропускає такі ж спиці. Ставить зверху чорну каструлю.

— А знаєте, як відрізняють домашню юшку від ухи? — дістає з пакета невелику щуку і здорову, напевно кілограмову, голову товстолобика. — Юшку варять на плиті, а уху на вогнищі, — сміється. — І смак вона має кращий на природі та з горілкою!

На юшку рибалки порадили брати хижу рибу: судака, окуня, карася, сома, молоду щуку або верховодку. А щоб наваристою вийшла — варити з різних голів та хвостів. Вибирають рибу на уху по зябрах: якщо ”фільтр” світло-рожевого кольору — значить свіжа.

— Варити голову з очима треба на маленькому вогні, тоді юшка вийде прозора, — каже пан Анатолій. Розрізає велику цибулину на чотири частини. Кидає її в окріп разом з горошинами чорного перцю. — Є три головні рецепти ухи: проста, подвійна та, мені здається, найсмачніша — зі старим салом. Нею частували на Черкащині кременчуцькі рибалки, — згадує.

Є три головні рецепти ухи: проста, подвійна та зі старим салом

Для простої ухи спершу варять овочі, а тоді рибу. В подвійній закарпатській відварюють малу рибу, бульйон проціджують крізь марлю. Тоді засипають овочі, а як вода закипить — кидають ще й велику рибу.

Вода на мангалі вже кипіла так, що аж виливалася з каструлі. Чоловіки порізали картоплю на великі шматки, а чималу морквину — надвоє. Кинули в каструлю овочі, лавровий лист, сіль, мелений перець.

Через п’ять хвилин бульйон знову закипів і рибалки додали невеликі шматочки риби. За 10 хвилин — ще два 5-сантиметрові шматки старого сала.

— Дехто в уху пшоно додає, — промовив пан Анатолій і розклав на покривалі газету. Нарізав дрібненько зелень: цибулю та кріп. — А це вже на любителя. Знайомі рибалки кидають зелень цілою, а як уха аромат вбере, викидають.

Рибальську юшку їли з хлібом. Була й горілка. Риба розварилася, тільки хвіст щуки цілий лишився. Страва вийшла ароматна й навариста.

Запечена риба з цибулею та лимоном

50-річний В’ячеслав Євфремов запікає рибу з цибулею та лимоном. Очищає від луски та вирізає зябра. Солить зверху і зсередини, начиняє нарізаною цибулею та скибочками лимона.

— Треба начинити так, щоб риба була наповнена, але не дуже пузата, — радить рибалка.

Смажить рибу в духовці на змащеному олією листі. Час від часу перевертає, а коли страва стає золотистого кольору — поливає майонезом. Пан В’ячеслав каже, що тоді рибка стає хрумкою.

”Козацьку” варять у двох казанах

Артист Валерій Чигляєв, 48 років, з друзями на пікніку куштував незвичну рибну юшку. Її варили у двох казанах: в одному пшоно, а в другому — рибу. У бульйон додали сіль, перець та лавровий лист.

— Коли все було готове, ми вибрали рибу і вкинули її у кашу. Подавали страву, як козаки: кашу разом з бульйоном. Це було так смачно, що гості брали кілька разів добавку, а дехто ще й додому.

Джерело

Немає коментарів:

Луцьк Православний ~ Luchesk the Orthodox Rambler's Top100
Присоединяйтесь ко мне на Twitter
Сделай закладку и поделись с другими
Сделай закладку и поделись с другими
Супер коллекция

Укажите Ваш E-mail:

и читайте про рыбалку

Погода в Києві

Останні пости

Мітки

Амур Белая рыба Білоглазка Большая рыба Браконьєрство Бычок Бичок Валерий Кириллов. МАЛАЯ РЫБАЦКАЯ ЭНЦИКЛОПЕДИЯ Верещиця Верхоплавка Верховодка Видеоролик Відеоролик Відео. Видео Вобла dj Волга Волосінь Вьюн В'юн Гачок Где ловить рыбу Голавль Голец Головень Головешка Ротан Гологірка Гумор. Анекдот Де ловити рибу Де Який Як Коли Що Десна Джиг Дніпро Днепр Дністер Елец Ерш Йорш Жерех Жилка Забороль Завидовичі Західний Буг Как Какой Что Где Когда Карась Киев Київ Клев берет клюет Клип Кліп Короп Карп Сазан Краппи Крапи Красноперка Rhfcyjgthrf Лин Линок Линьок Линь Ловити рибу Ловить рыбу Лодка Лосось Лящ Лещ Мормишка Мотыль Мотиль Наживка Налим Насадка Окунь Пелядь Пескарь Піскар Песня Пісня Підлящик Плотва Подсечка Підсічка Подуст Поплавець Поплавок Поради. Советы Правила. Закон Прикол Прикормка Приметы. Прикмети Раки Рецепти. Страви Рибець Ряпушка Синец Скачати. Download Скачать Зкачати Снасті Снеток Сом Сомик Спининг Спінінг Стир Стрвяж Стрий Судак Судак sudak celfr Толстолоб Товстолоб Толстолобик Товстолобик Угорь Вугор Удочка вудочка вудка Уклея Уклійка Финский календарь. Фінський календар Форель Фото. Фотографії Хариус Чехонь Щука щупак Язь Як зловити упіймати Як ловити рибу