Рибалка-UA

Хороший сайт про справжню рибалку

Колекція рецептів приготування рибної юшки (ухи)

Колекція рецептів приготування рибної юшки (ухи) 

Юшка звичайна

Необхідні продукти:

риба (річковий окунь, йорж) - 600 г філе
бульйон рибний - 2 л
горілка - 2 ст. ложки
картопля - 5 шт.
цибуля ріпчаста - 1 головка
лимон - 40 г
зелень кропу і петрушки - 20 г
перець чорний горошком
лавровий лист
сіль

Спосіб приготування згідно рецепту:

У киплячий бульйон покладете очищену і нарізану кубиками картоплю, дайте закипіти, додайте нарізану шматками рибу і цибулю, нарізану кільцями, і варять до готовності.

За 10 хвилин до готовності влийте горілку, покладіть перець горошком, лавровий лист, посоліть.

При подачі в тарілку покладіть шматочки риби і залийте супом.

Окремо подайте лимон і зелень.

Юшка рибальська

Інгредієнти, використовувані в рецепті:

риба дрібна - 600г
цибуля ріпчаста -1/2 шт
коріння петрушки - 15г
коріння селери - 15г
шафран - на смак
перець горошком
сіль

Інструкції по приготуванню:

Варити так само, як звичайну юшку, тільки без лаврового листка. Рибу вийняти, а в бульйон додати шафран, довести до кипіння, процідити і знов кип'ятити.

Юшка особлива

Інгредієнти, використовувані в рецепті:

Дрібна риба - 1кг
судак, короп, щука, окунь, тріска - 500г
води - 1.5-2 л
цибуля ріпчаста - 2 шт.
морква - 1 шт.
коріння петрушки - 1-2 шт.
помідорів (середніх) - 4-5 шт.
вершкове масло або маргарин - 1-2 ст. л.
лавровий лист - 2 шт.
запашний перець - 5-6 горошин
зелень кропу - 1 пучок

Інструкції по приготуванню:

З рибної дрібноти варять бульйон так само, як вказано в попередніх рецептах. У бульйоні варять нарізану шматками крупну рибу до готовності, потім її витягують, а бульйон проціджують.

Овочі і коріння нарізують соломкою і пасерують на маслі. Помідори очищають від шкірки, дрібно ріжуть, прогрівають на маслі до отримання однорідної маси і заправляють нею рибний бульйон. У одержаний бульон закладають пасерованіі овочі і коріння і варять їх до готовності. В кінці варива в юшку кладуть лавровий лист і перець.

При подачі в супову тарілку кладуть шматок риби, наливають юшку і посипають дрібно нарізаною зеленню кропу.

Юшка бурлацька

Інгредієнти, використовувані в рецепті:

риба дрібна - 100г
судак або лящ, або щука - 100г
картопля - 120г
цибуля ріпчаста - 20г
коріння петрушки - 10г
томат-пюре - 15г
масло вершкове - 5г
сало-шпик - 5г
часник - 1 зубчик
зелень петрушки - на смак
лавровий лист, перець чорний горошком - на смак
сіль

Інструкції по приготуванню:

З дрібної риби і рибних харчових відходів зварити бульйон, додавши лавровий лист і чорний перець горошком, процідити. У киплячий бульйон покласти нарізану часточками картоплю, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, коріння петрушки і варити 10-15 хвилин, потім додати порційні шматки риби без шкіри і кісток, пасерований на маслі томат-пюре, сіль і варити ще 10-15 хвилин.

Юшку заправити салом, товченим часником. Подавати, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Юшка з шампанським

Інгредієнти, використовувані в рецепті:

йоржі - 1кг
стерлядь - 1-1.5кг
цибуля ріпчаста - 2 шт.
петрушка, селера (коріння) - по 3-4 шт.
зелень (кріп, петрушка) - 1 пучок
ікра від обробленої риби (йоржів, окунів) - 1/2 стакана
цибуля (шаткована) - 3-4 ст. л.
лимон - 1/2 шт.
шампанське - 1 стакан

Інструкції по приготуванню:

Варять юшку з йоржів з корінням, проціджують і освітлюють ікрою.

Стерлядь або осетрину нарізують шматками, витирають досуха рушником, кладуть в гарячу прозору юшку і варять рибу на слабкому вогні до готовності (приблизно 15 хвилин після закипання). Шматки готової стерляді або осетрину викладають в супову тарілку (або миску), посипають зеленню кропу і обережно заливають процідженою юшкою.

Шампанське подають або окремо, або за бажанням для гостроти смаку його вливають в юшку. До юшки подають також очищені від шкірки і насіння лимони і дрібно нарізану зелену цибулю.

Юшка по-домашньому

Інгредієнти, використовувані в рецепті:

риба - по 1 кг йоржів і окунів
цибуля ріпчаста - 2 цибулини
коріння петрушки - 3-4 шт.
зелень кропу - 1 пучок
сіль, мелений чорний перець, лавровий лист - на смак

Інструкції по приготуванню:

Йоржів і окунів промивають і чистять, видаливши зябра і нутрощі. З окуня знімають філе без шкіри і кісток, йоржів і голови, що залишилася після оброблення окунів, шкіру і кістки заливають холодною водою (близько 3 л), додають нарізану кільцями цибулю, коріння петрушки, сіль, чорний мелений перець, лавровий лист і варять 2 3 години до повного розварювання йоржів. Бульон відціджують через сито і ще раз кип'ятять. У киплячий бульйон опускають філе окуня, варять його до готовності, перекладають в тарілку з кропом, заливають бульоном і подають до столу. Окремо на тарілочці подають скибочки лимона і гілочки зелені. Для смаку в бульйон додають відвар з окремо звареної в невеликій кількості юшки нерозсипчастої картоплі.

Джерело

Немає коментарів:

Луцьк Православний ~ Luchesk the Orthodox Rambler's Top100
Завантажується...

Укажите Ваш E-mail:

и читайте про рыбалку

Останні пости

Мітки

Амур Белая рыба Білоглазка Большая рыба Браконьєрство Бычок Бичок Валерий Кириллов. МАЛАЯ РЫБАЦКАЯ ЭНЦИКЛОПЕДИЯ Верещиця Верхоплавка Верховодка Видеоролик Відеоролик Відео. Видео Вобла dj Волга Волосінь Вьюн В'юн Гачок Где ловить рыбу Голавль Голец Головень Головешка Ротан Гологірка Гумор. Анекдот Де ловити рибу Де Який Як Коли Що Десна Джиг Дніпро Днепр Дністер Елец Ерш Йорш Жерех Жилка Забороль Завидовичі Західний Буг Как Какой Что Где Когда Карась Киев Київ Клев берет клюет Клип Кліп Короп Карп Сазан Краппи Крапи Красноперка Rhfcyjgthrf Лин Линок Линьок Линь Ловити рибу Ловить рыбу Лодка Лосось Лящ Лещ Мормишка Мотыль Мотиль Наживка Налим Насадка Окунь Пелядь Пескарь Піскар Песня Пісня Підлящик Плотва Подсечка Підсічка Подуст Поплавець Поплавок Поради. Советы Правила. Закон Прикол Прикормка Приметы. Прикмети Раки Рецепти. Страви Рибець Ряпушка Синец Скачати. Download Скачать Зкачати Снасті Снеток Сом Сомик Спининг Спінінг Стир Стрвяж Стрий Судак Судак sudak celfr Толстолоб Товстолоб Толстолобик Товстолобик Угорь Вугор Удочка вудочка вудка Уклея Уклійка Финский календарь. Фінський календар Форель Фото. Фотографії Хариус Чехонь Щука щупак Язь Як зловити упіймати Як ловити рибу